Yhteystiedot

Asumme Häijää/Sastamala

Parhaiten minut tavoittaa
vaahtopallon@gmail.com

Torakat

Nämä ohjeet ovat lähinnä Argentiinalaisille torakoille.

 

Torakka on todella helppo kasvatettava ja hyvä sapuska siileille. Ardentiinalainen torakka on varmimpia kasvatettavia, ne ei kiipeä suoraa liukasta seinää myöten, eikä lennä. Kun on lämmintä, tilaa ja hämärää ne viihtyy. Uroksilla on kuitenkin siivet joilla ne pääsee räpiköimään hiukan ilmaan joten kannattaa jättää vähän ilmaa katon ja korkeimman kohdan välille.

Sisusta torakoille tilava boksi lastenamme käy mainiosti. Laita sinne reilusti turvetta pohjalle, paljon piiloja esim. munakennoja, paperirullia, rypistettyä paperia, kertakäyttö mukeja ym. kuppi jossa on kuiva ruokaa. Torakat eivät ole nirsoja joten niille käy miltein kaikki mitä löytyy kuivaaine kaapista, ryynit, leseet, leipä, kissanruoka jne. Muista proteiini! Niillä on vahvat leuvat joten niille uppoaa myös kovempi sapuska. Myös tuoreruuaksi käy miltein kaikki kasvisjäte mitä keittiöstä jää.

Sijoita boksi pimeään ja lämpimään paikkaan. 15 asteessa lisääntyminen pysähtyy ja 40 on liikaa, 25-30 astetta on paras. Alle 25 kierto on 1/2 vuotta, mutta jos lämpöä on 28-32 astetta se lyhenee 7-10 viikkoa.

Vaikka torakat eivät pääse kiipeämään kannattaa boksin päällä pitää suojaa esim. sukkahousuja. Turvetta ei tarvitse pitää kosteana.