Yhteystiedot

Asumme Häijää/Sastamala

Parhaiten minut tavoittaa
vaahtopallon@gmail.com

Jättikset

Jättikset vaativat hieman enemmän kuin jauhikset.

1. Hanki satsi matoja, n.10-12. Osa kuolee aina. Laita madot karkki laatikkoon, jossa on monipuolinen lesepatja ja tuoretta ruokaa. Anna niiden ruokailla muutamapäivä ja siirrä erilleen. Meillä on todettu käteväksi kalastuksessa käytettävä pieni kuvalaatikkoa jossa on 9-> koloja.

2. Laita koloihin turvetta ja vähän tuoreruokaa. Sitten mato per kolo ja laatikko lämpimään paikkaan. Koteloituminen voi kestää kauvan. Muista ruokkia matoja välillä. Ne menevät C.n mallisiksi ruvettuaan koteloitumaan. Anna alienien olla kolosissa. Tämä vaihe voi kestää kauvan jopa 2-3kk. Kuitenkin jos on tarpeeksi iso boksi saattaa ne koteloitua sielläkin.

3. Kun ensimmäiset koppakuoriaiset syntyvät sisusta niille oma boksi. Turvetta ja mörtti röpöä tai jyrsijöillä käytettävää purua, lisäksi piiloja ja tuoratta ruokaa. Kuiva ruokaa en laita näille ollenkaan koska olen sen huomannut homehtuvan helposti vaikka olisi omassa kopossaan, johtuen kosteudesta. Turve on pidettävä kosteana jotta munat kehittyvät.

4. Kun boksissa tupeaa näkymään tulitikun mittaisia matoja sisusta koppiksille uusi boksi, samanlainen kuin koppakuoriaisilla ja siirrä ne sinne. Tämäkin vaihe kestää kauvan, sillä jättisten kehitys on todella hidasta.

5. Aina kun koppis boksiin ilmestyy matosia siirrä ne mato boksiin kasvamaan ja säilytä koppikset omassaan. Koppakuoriaiset elävät n. vuoden. Laita uudet koppikset kehittymään ajoissa.