Yhteystiedot

Asumme Häijää/Sastamala

Parhaiten minut tavoittaa
vaahtopallon@gmail.com

Jauhomadot


Jauhomadot ovat helppoja kasvattaa. Kun farmin saa pyörimään se lisääntyy kuin itsestään, pitää vain muistaa välillä ruokkia.

1. On hankittava alkusatsi matoja. Sen voi ostaa eläinkaupasta, nettikaupasta tai joltain muulta jauhisten kasvattajalta. Kannattaa hankkia aluksi hiukan isompi satsi (100g), kuitenkin muutama mato/kotelo menehtyvät ennen koppikseksi tuloaan.

2. Tee madoille poksi. Siihen kelpaa karkkilaatikko tai pieni säilytyslaatikko. Laita sinne parin sentin "kuivaruokapahna" pohjalle. (leseitä, jauhoja, kissan- tai koiran kuivaruokaa murskana, oikeataan mitä vaan, mitä kuiva-aine kaapista löytyy. Mitä monipuolisempi sen parempi.) Lisäksi piiloiksi kanamunakennon palasia. Anna madoille parin päivän välein tuore ruokaa, salaatinlehteä, omenaa, porkkanaa ym. Poksin päälle kannattaa laittaa vaikka sukkahousut suojaksi.

3. Madot alkavat pikkuhiljaa koteloitumaan. Kun löydät poksista koteloita siirrä ne omaan laatikkoonsa. Sen ei tarvitse olla kovin suuri. Laita sinne pohjalle hiukan leseitä. Kotelot eivät syö, mutta olen huomannut jos ne laittaa paljaalle pinnalle ne menehtyvät helpommin.

4. Kun koppakuoriaiset kuoriutuvat tee niille oma poksi, samanlainen kuin madoilla. Muista ruokkia koppakuoriaisia säännöllisesti jotta ne pysyvät elossa ja munivat.

5. Kun leseiden seassa rupeaa näkymään pikkuriikkisiä matoja koppakuoriaiset voi siirtää uuteen poksiin. Madot voi yhdistää muiden matojen kanssa kun ovat hieman kasvaneet.

6. Poksi tulee siivota kun pohjalle tulee harmaa kerros nöyhtää. Se on ulostetta. Sihvilöi vähän kerrallaan wc-pöntön päällä niin että uloste varisee pönttöön. Kaada madot ja ruoka uuteen puhtaaseen poksiin ja lisää ruokaa.
Koppikset kannattaa siirtää toiseen poksiin odottamaan, etteivät ne karkaa.