Yhteystiedot

Asumme Häijää/Sastamala

Parhaiten minut tavoittaa
vaahtopallon@gmail.com

Ruokinta

 

Siili on pää asiassa hyönteis syöjä, joten ruuasta 3/4 on oltava erillaisia hyönteisiä. Niitä ei tule kuitenkaan kerätä luonnosta vaan hyönteisiä myydään nettikaupoissa josta niitä saa sut edullisesti ja niissä on laajat valikoimat. Linkeistä löytyy muutama nettikauppa joita itse käytän. Eläinkaupoista löytyy myös, mutta niissä ne kylläkin ovat aikasen kalliita. Halvimmaksi tulee kasvattaa hyönteiset itse tai ainakin osa niistä, ja ravinto arvoiltaankin niistä tulee parhaimpia. Matoja on helppo kasvatella ja netistä löytyy hyviä ohjeita niiden kasvatukseen esim. Tähdenlennon sivuilta.
Hyönteisiä myydään myös kuolleina; säilykkeenä ja pakastekuivattuna. Joka on hyvä vaihtoehto hyönteis kammoiselle.

Ruoka lautaselta löytyy myös vaihdellen mm. maustamatota lihaa (kana, kalkkuna, kala tai tavallista kevyt jauhelihaa), itse tehtyä porkkanasosetta, LAKTOOSITONTA raejuustoa tai viiliä, herne maissi paprikaa,  kanankauloja, kananmunaa.

Ennen on puhuttu että hampaiden hoitoon voi antaa muutaman kissan raksun paivässä, mutta meillä niistä on täysin luovuttu ja tilalle on ottettu kanankaulat/palat. Niitä saa ostettua ihan marketeista ja eläinkaupoista.

Annan siileille myös vitamiinilisää Nutrobalia sekä Helokkiöljyä ihon, turkin ja piikien kunnossa pitoon. Nutrobalia ripottelen ruuan päälle 2-3 kertaa viikossa. Helokkiöljyä olen ostanut luontaistuotekaupasta kapseleina. Pistän neulalla kapselin päähän pienen reijän ja tiputan ruuan päälle muutaman tipan. Helokkiöljyä voi laittaa kylpyveteenkin jos siilillä on kuiva iho. 

Juomana siilillä on parasta raikas vesi, joka on vahdettava päivittäin!

 

Siilit niin lemmikki kuin luonnonsiilit ovat keliaakikkoja ja lakstoosi intorelantikkoja joten niille ei saa antaa maitotuotteita eikä viljaa!!